Pokud hledáte jednodenní výlet do přírody, často bude v nabídce cestovních kanceláří figurovat Medvědí soutěska v Rakousku jakožto jednodenní zájezd. Vyplatí se jej absolvovat?

Čtěte více

Tour du Mont Blanc je jedna z nejznámějších dálkových turistických tras. A taky je zatraceně náročná. Námaha se ale vyplatí. Jedná se o cestu dlouhou přibližně 170 km a vede hned přes tři země – Francii, Itálii a Švýcarsko.

Čtěte více

Osprey Kestrel 48 recenze

Má první krosna, která se mnou zažila cestu Českem, Rakouskem i Svatojakubskou cestu. Osprey Kestrel 48 si prošel slušným zátěžovým testem. Jaký je verdikt?

Čtěte více

Portugalská svatojakubská cesta, část 4: Na Konec světa

Poslední část, poslední dny mé Svatojakubské cesty. Santiago de Compostela je za mnou, nyní mířím do Fisterry, na takzvaný Konec světa. A jak šlapu poslední kilometry, má cesta se konečně dočkává zakončení, které si zasluhuje.

Čtěte více

Portugalská svatojakubská cesta (část 3)

Santiago de Compostela už mám na dosah. Než se k němu ale dostanu, čeká mě ještě spousta úsilí. Definitivně opouštím společnost ostatních poutníků a jdu sám. Čas mě tlačí a čeká mě jak únava, zima a nepřízeň počasí, tak i hořká pilulka v cíli. U Santiago de Compostela se nade mnou stahují mračna.

Čtěte více

Pokračuji ve své pouti portugalskou cestou a mířím k hranicím se Španělskem. Nechystám se však překročit jen hranice států, ale i své vlastní. Prvotní okouzlení je pryč. Dny míjejí a přichází na řadu větší plánování úseků trasy i důležitá rozhodnutí. Mám jen omezený čas a tolik způsobů, jak svou pouť prožít. Kam mě zavede nyní?

Čtěte více

Celý tento blog začal s jedním snem. Jít svatojakubskou cestu (Camino de Santiago) – pouť vedoucí až do španělského města Santiago de Compostela. O tom pojednával i můj první článek. A konečně přišel čas se na tuto pouť vypravit – plný obav a pochyb. Vyrážím centrální portugalskou cestou z města Porto na dva týdny dlouhou pouť měřící přibližně 240 km. Ačkoliv na začátku nemám ještě absolutně tušení, jak daleko se dostanu…

Čtěte více

Svatojakubská cesta v posledních letech zažívá rozmach v popularitě. A hned po Francouzské cestě je druhou nejoblíbenější cesta portugalská – aka Camino de Portugés, kterou jsem šel já. Dá se o nich mnohé přečíst a zhlédnout. Při své cestě jsem ale zjistil, že jsou mnohé dostupné informace už poměrně zastaralé a zavádějící. Takže pokud váháte co si vzít s sebou, kolik to stojí a chcete znát jak to chodí i nějaké tipy, jste tu správně.

Čtěte více

Volitelná výbava

Takže základní vybavení už máte. Teď je načase popřemýšlet a vybrat pro svou cestu co možná nejlepší zbytek výbavy. Zde najdete hned několik tipů, jaká výbava by se vám mohla hodit. Vybírejte pečlivě.

Čtěte více

Advent v Solnohradsku – do Hallstattu a zpět

Další Rakousko, opět u Dachsteinu – tentokrát jsou však moje nohy ušetřeny a hůlky zůstávají doma. Dobrodružné hazardování se zdravím a občasné klení po cestě se nekoná. Nyní totiž vyrážím s rodinou. Pod ostřížím zrakem mé milované mamky, ve společnosti až příliš cizích lidí, v pohodlí autobusu cestovky až na Hallstatt. Bída? Ale kdeže. I zde je co vyprávět

Čtěte více

10/17